Boekenpagina

#1 2017-04-30 14:38

efe
Lid

Agapornis vrouwtje gedragsprobleem

Hallo, sinds 2015 bijna al 2 jaar hebben we onze agapornis vrouwtje. We zijn erg dol op haar en laten haar dagelijls los. Dan klimt ze langs de.plafond aan de kachel buizen en scheurt de behang smile. Vinden we helemaal prima aangezien we binnenkort de muren gaan schilderen. Ook zij is blij met ons ze komt op onze schouders en houdt een korte slaap. Sinds een paar weken heeft ze vreemd gedrag. Ze zit langer op haar nest vertoont parings gedrag als we haar willen aaien/aanraken terwijl ze in haar kooi zit. Blijkbaar is dat normaal. Maar wat wij niet begrijpen en ook geen antwoorden konden vinden op het internet is dat ze bibbert/trilt en haar snavel vaker ergens aan krabt. Ook als ze pitjes eet lijkt het alsof de stukjes in haar snavel blijven zitten dan krabt ze het eraf met haar poten. Verder heb ik gemerkt vandaag dat haar achterkant (weet niet hoe.je dat noemt) duidelijker te zien is als ze aan de tralies van de kooi hangt. Is dit de gedrag dat haar ei niet uitkomt? Ze heeft nog nooit een ei gelegd.

Heb een heleboel vragen, want we zijn erg bezorgd en denken over te stappen maar een vogelarts aangezien we did voor het eerst meemaken. Aangezien sommige gedragsvertoning meerdere redenen kunnen hebben dus hoeft niet perse een ziekte te zijn. Willen wij graag toch alles weten.

Kort de vragen:
-Kan de manier waarop haar achterkant meer opvallender en open eruitziet betekenen dat ze een ei gaat leggen/paringsgedrag? Is dat normaal?
-Waarom bibbert/trilt ze vaak ook als ze aan het eten is? Ziekteverschijnsel? Of kan dat liggen dat ze het koud heeft?
-Wat is de reden dat ze veel jeukt vooral rondom haar snavel ook als ze aan het eten is?

p.s.: Dit alles vertoont ze in haar kooi is ook makkelijker op te merken.

Alvast bedankt,

Offline

 

#2 2017-06-25 22:23

Re: Agapornis vrouwtje gedragsprobleem

vraag 1 het zou kunnen dat ze een ei gelegd heeft of bijna gaat leggen
vraag 2 is geen ziekteverschijnsel noch koude ,is een gedragspatroon
vraag 3 het wrijven van de snavel is om de snavel scherp te houden en proper te maken

Offline

 

Bulletin Board voettekst

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2005 Rickard Andersson