Boekenpagina

#1 2011-03-09 21:30

Mawi
Lid

Agapornis plukt zich kaal na huidontsteking onder staart

Hallo. Kan iemand mij aub helpen met het volgende probleem. Mijn agapornis had al een aantal weken last van jeuk onder de staart waar de pennen beginnen. Hij had constant de neiging om eraan te zitten met duidelijk daarna pijn. Op den duur werd zijn huid rond die plek geelachtig en begon het ook te bloeden onder zijn veren.
Ik heb hem daarna naar de dierenarts gebracht en die had het over een huidontsteking. Ik heb een antibioticum drankje meegekregen wat ik moest oplossen in zijn drinkwater. Blijkbaar zit hier een vieze smaak aan want na de eerste keer proeven maakte hij met geluidjes duidelijk dat hij dit niet lekker vond. Omdat ik bang was dat hij hierdoor weinig binnen kreeg heb ik hem dagelijks een paar keer een aantal druppels drinkwater met de bijgelverde spuitje in zijn snaveltje toegediend.
Dit heb ik een week aangehouden alleen begint hij zich nu rond dat gebied helemaal kaal te plukken. Nu begint hij ook op zijn borst. Hij ziet er echt niet uit.
Ik heb de dierenarts gebeld (die zo zeker was dat het een huidontsteking was) en verteld dat dat arme beest alleen maar erger is geworden. Ik moest maar terugkomen. Ik heb er eerlijk gezegd geen vertrouwen meer in en heb ook geen zin om klauwen vol geld uit te geven aan dierenartsen die beweren dat ze gespecialiseerd zijn maar niks opleveren.
Nu heb ik in een andere topic gelezen dat iemand hetzelfde probleem had en dit heeft verholpen met een mengsel van tea tree&druivenpit olie. Hekpt dit echt? Of wat kan helpen?
Graag jullie hulp.. Mawi

Offline

 

#2 2017-08-02 13:37

Elles
Lid

Re: Agapornis plukt zich kaal na huidontsteking onder staart

inmiddels al enige tijd geleden maar hoe is het nu met je vogel?
Onze Rio heeft precies hetzelfde probleem.

Offline

 

Bulletin Board voettekst

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2005 Rickard Andersson